Dica Vin & Sprit presenterar: Full Circle Craft Distillers Co, ett hantverksdestilleri från Filippinerna med anor från 1918 som tar varje steg i tillverkningsprocessen på största allvar.

Matthew Westfall och hans team gör gin och vodka av ingredienser från Filippinernas botaniska trädgård och det är ingen tillfällighet att deras produkter har vunnit åtskilliga utmärkelser på den internationella spelplanen. Allt görs för hand och i små volymer för att bibehålla den höga standard som Full Circle Distillers står för.

Vi är så klart väldigt stolta att få möjligheten att vara en del i att stärka Filippinernas avtryck på den svenska dryckesmarknaden. Beställ dessa tre fantastiska produkter via Systembolagets beställningssortiment nedan. För priser till HORECA vänligen kontakta oss.

ARC Botanical Gin

Deras flaggskepsgin som består av 28 olika ingredienser, varav 22 kommer från den Filippinska skärgården. En otroligt balanserad gin med tydliga citrustoner som har vunnit en rad utmärkelser. Några utav dem är följande:

SIP AWARDS 2021, USA, Platinum
World Gin Awards 2019, London, UK, Gold
LA Spirit Awards 2021, USA, Gold

Volym: 700 ml

Alkoholhalt: 45 %

ARC Barrel Reserve Gin

Deras flaggskepsgin lagrad i upp till 6 månader i nya Amerikanska mediumrostade ekfat. Lagringen ger en komplexitet i smak och doft med bibehållen identitet. Några utav de utmärkelser som denna gin förtjänat:

SIP AWARDS 2021, USA, Platinum
World Gin Awards 2019, London, UK, Gold
LA Spirit Awards 2021, USA, Gold

Volym: 700 ml

Alkoholhalt: 45 %

ARC Lava Rock Vodka

En otroligt len och krispig vodka som tydligt visar vilken kunskap och hängivenhet som ligger bakom destilleringsprocessen. Framtagen i kopparpanna och naturligt filtrerad över lavastenar från vulkanerna Taal and Mayon. Exempel på utmärkelser:

SIP AWARDS 2021, USA, Double Gold
ASCOT AWARDS 2021, USA, Gold

Volym: 700 ml

Alkoholhalt: 45 %